Αρχική/Φούρνος
Η ίδρυση του αρτοποιείου έγινε το 1916 από τον Νικόλαο Κουγιουμουτζάκη που μέχρι πρωτίστως ασχολιόταν με το εμπόριο λαδιού και πρώτων υλών στην Αθήνα και στα Δωδεκάνησα. Τα "ινία" της επιχείρησης ανέλαβαν αργότερα , το 1954 οι γίοι του Νικόλαου, Ιάκωβος και Γιώργος που τότε ήταν και η περίοδος που η επιχείρηση πήρε την αγάπη και την αναγνωρισημότητα από τον κόσμο και καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο αξιοσέβαστους φούρνους της Ιεράπετρας. Από το 1984, ακολούθησαν την παράδοση τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του Ιάκωβου με τους Γιάννη, Γιώργο και Σπύρο να αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους ως αρτοποιοί με πολλή όρεξη και μεράκι.Την ιστορία έρχεται για να συνεχίσει, η 4η γενιά αρτοποιών με τον Ιάκωβο Κουγιουμουτζάκη,του Σπύρου και Νίκο Κουγιουμουτζάκη, του Γιάννη, δίνοντας ένα νέο αέρα στο εργαστήριο, με νέες ιδέες και καινοτομίες για απολαυστικά προϊόντα αρτοποιείας.
Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας, αρτοσκευάσματα υψηλής ποιότητας, φτιαγμένα με αγάπη, φροντίδα και μεράκι για το επάγγελμα μας. Με τον τρόπο μας θέλουμε να συνεισφέρουμε στην τοπική κοινότητα, στο κομμάτι της εστίασης και του καφέ, αφήνοντας παράλληλα ικανοποιημένους όλους όσους, στηρίζουν εμάς και τον σκοπό μας.